dimarts, 30 d’agost del 2011

LES EMOCIONS 2


Quines són per a tu les emocions primàries, aquelles que ens ajuden a preservar l’espècie.

Les emocions primàries són les que tenim en el moment de nèixer i que tenen com a objectiu preservar l’espècie.


Identificació i definició personal:

Alegria: és una de les emocions bàsiques per a la vida del ésser humà, és un estadi d’energia i ben estar que fa que es traspassi en les accions realitzades i també en l’aparença general de la persona que fa que sigui més atractiva per a la resta.

Tristor: és una altre de les emocions bàsiques i just el contrari de l’alegria. És una emoció negativa però necessària, ja que és l’expressió del dolor. Són molt importants els estadis de tristor però sempre amb equilibri amb l’alegria. Un estadi massa intents de tristor pot ser molt negatiu per una persona.

Ràbia: és una altre de les emocions bàsiques i fonamental per a la supervivència sempre que sigui controlada, entesa com a una emoció de control davant una amenaça. Si aquesta ràbia arriba a ser incontrolada pot ocasionar molts de problemes físics i psicològics.

Por: També la consider una altra de les emocions bàsiques i és fonamental ja que és un sentiment que ens protegeix del perill. És una emoció primaria dels éssers humans i també es dóna en el món animal.

Consider aquestes quatre emocions com a primàries i fonamentals per a la vida i supervivència del ésser humà. Ni hi ha moltes més i ha set complicat seleccionar només aquestes. Si partim de que necessitem les emocions que permeten la preservació de l’espècie m’he deixat la principal l’estima que és l’emoció mare i que permet establir els vincles afectius necessaris per a la continuïtat de la nostra espècie, no només de caire fisiològic si no també a nivell afectiu. És per aquest motiu,que consider que l’estima no és una emoció primària si no la mare de totes les emocions i sense ella no potser no existirien.


Després de la lectura del capítol “l’alquímia de les emocions” i del temari de l’assignatura:

Un cop acabada la lectura del capítol 3 “emociones primarias y su alquimia” del llibre “Sentir y crecer. El crecimiento emocional en la infancia” puc adonar-me que no anava tant desencaminada, he considerat com a emocions primaries l’alegria, la tristor, la ràbia i la por i a més a més el llibre també inclou l’amor. Jo l’amor no sabia com a catalogar-lo ja que és l’ingredient fonamental per a la vida tal i com l’entenem, no només com a creació de vida si no que fonamenta l’equilibri bàsic per a la supervivència, sense amor no hi ha cura, ni protecció de una mare al seu fill. Jo la he anomenada estima i veig que als apunts facilitats per l’Iñaki també s’anomena així a més d’anomenar-la com l’emoció mare.

D’ aquesta manera deixaré com a emocions primàries: l’estima, l’alegria, la tristor, la ràbia i la por. I amb l’incís de l’estima com a emoció mare.

La lectura m’ha permès ampliar els conceptes d’aquestes emocions que no havia tingut en compte a l’hora de definir-les. Més endavant els seguiré ampliant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada