dimarts, 25 de gener del 2011

EL CIRCO MARIPOSA


El circo mariposa.

El visionat del curtmetratge “El circo mariposa” m’ha donat l’oportunitat de conèixer una obra amb un important missatge de superació, repte, esperança i motivació sense descuidar una excel·lent escenografia i trama.

L’actor principal Nick Vujicic pateix una important malformació física que ha marcat la seva vida. Va patir l’assetjament i pensaments suïcides durant la seva infància però no ha deixat que tot això aboqui la seva vida en un fracàs. Al contrari i com es reflexa també al curtmetratge la seva vida ha sofert una evolució que ha derivat en acceptar la seva discapacitat i aprendre a viure amb ella sense lamentacions. En l’actualitat en Nick és un predicador i orador motivacional i dirigeix una organització anomenada Life Without Limbs per a persones amb discapacitats físiques.

Al curtmetratge veim com la resposta del public davant la seva malformació és de rebuig, por, burla, no el tracten com a un esser humà si no com a una raresa i el tenen amb exposició. El que provoca un fort sentiment de depressió i pèrdua absoluta d’autoestima. Podríem dir que aquestes reaccions són per maldat, però més bé pens que són per simple ignorància. Per sort, a dia d’avui, la nostra societat ha superat el rebuig que antigament es tenia a les discapacitats de tot tipus i que senzillament s’amagaven (i no per això desapareixien) i no és parlava d’elles (era un tema tabú per excel·lència).

Encara hi ha molt que fer en relació a aquest tema, ja que són una constant diària barreres arquitectòniques per tot arreu, poques ajudes i traves burocràtiques, de vegades poca sensibilització, etc…

Veim també com sofreix una metamorfosi amb l’ajuda d’una persona que creu amb ell però que li diu que abans ha de creure amb ell mateix.

Missatges com:

* “tú puedes ser lo que quieras”

* “porque tú mismo te lo crees”

* “puedes hacer cualquier cosa”

M’han paregut molt significatius.

D’aquest curtmetratge he après que per molt grans siguin les dificultats sempre es pot fer alguna cosa i que hi ha més punts de vista que s’han de valorar. El què és realment important és intentar donar solució, que de segur que ni hi ha alguna per difícil pugui parèixer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada